Rebel:talk

Rebel:talk met Sjors

In Rebel:talk interviewen we telkens één medewerker van Rebel:it. Op die manier laten we je kennismaken met de mensen achter Rebel:it en geven we je een kijkje in onze keuken. Sjors bijt het spits af.

Naam:  
Bouwjaar:
Woont in:
Studeerde: 

Functie: 

Sjors
1974
Arnhem (Gelderland)
Bedrijfskundige Informatica aan de HEAO in Arnhem
Developer

De man achter de Rebel

“Ik kom uit Valburg, in de Betuwe, en heb daar zo’n beetje mijn hele leven gewoond,” begint Sjors het gesprek. “Ik vond het fijn om op te groeien in een dorp en alles van het dorpse leven mee te maken. Toen ik in Arnhem studeerde, wist ik zeker dat ik nooit in die stad wilde wonen. Maar toen ik in 2011 met mijn vriendin op zoek was naar een nieuw huis kwamen we daar toch terecht. Mijn vriendin en ik zijn inmiddels vijftien jaar samen, hebben samen een huis en twee kinderen van drie en vijf. Het voelt daardoor alsof we al getrouwd zijn, maar we trouwen in 2020. Denk ik. We hebben nog geen datum geprikt!”

De IT in rollen? Dat doe je zó!

Het was niet Sjors’ bedoeling om als programmeur te gaan werken. Hij vertelt: “Eigenlijk ben ik aan het eind van mijn studie de IT in gerold. Bij Bedrijfskundige Informatica ligt de focus meer op bedrijfskunde, maar in die tijd gebeurde het vaak dat studenten Bedrijfskundige Informatica in een IT-bedrijf stage gingen lopen. Dat was ook bij mij het geval. Tijdens mijn stage begon ik te programmeren. Na mijn opleiding kwam ik terecht bij een bedrijf dat ICT Automatisering heet en waar ik uiteindelijk ruim dertien jaar gewerkt heb.”

Daar leerde hij ook Remco, Jasper en Michel kennen. “Tijdens een project voor InTraffic werkte ik nauw samen met Remco. Toen Remco op vakantie ging, verving Jasper hem. Michel zat bij ons op de kamer, maar werkte aan een heel ander project. Eigenlijk was het een soort mini-Rebel:it daar in Nieuwegein,” grapt hij. Na dertien jaar bij ICT Automatisering was het tijd voor iets anders. Sjors’ oudste was net geboren en de dagelijkse files op de A12 bij Ede begonnen hun tol te eisen.

“Toen ik eenmaal besloten had weg te gaan bij ICT Automatisering dat landelijk opereerde, vond ik het best spannend om voor een kleinere, lokale werkgever te gaan werken. Ik heb voor ik bij Rebel:it aan de slag ging dan ook bij twee andere bedrijven gewerkt. Het eerste was echt geen succes en het tweede was prima voor de fase in mijn leven waarin ik me bevond met twee kleine kinderen,” vervolgt Sjors. “De stap naar Rebel:it daarentegen voelde heel natuurlijk. Ik kende Jasper en Remco en vanaf de eerste keer dat we elkaar weer spraken, voelde het gewoon goed. En dat is zo gebleven. Ik denk dan ook dat ik nog jaren bij Rebel:it blijf werken.”

Flexibiliteit

Sjors heeft het dus prima naar zijn zin bij Rebel:it. De redenen daarvoor zijn divers en hij deelt ze graag: “Enerzijds is er de flexibiliteit die Rebel:it als werkever naar zijn medewerkers heeft. We hebben allemaal kleine kinderen, dus als er thuis eens iets is, is daar alle begrip voor. Dat uit zich niet alleen in oprechte interesse en medeleven, maar ook in de mogelijkheid om dan met je werktijden te schuiven. Dan maak je een uurtje ergens anders in de week, later op de dag of je werkt iets vooruit. Dat kan allemaal gewoon bij Rebel:it. Den Bosch is vanuit Arnhem natuurlijk ook niet de meest ideale locatie om te werken. Maar juist ook vanwege die flexibele werktijden is het goed te doen. Ik werk vier dagen per week, negen uur per dag. Een van die dagen werk ik standaard thuis en op vrijdag ben ik vrij. Op die manier is het prima met mijn gezins- en privéleven te combineren.”


Gave projecten

“Een van de andere redenen dat het me bevalt bij Rebel:itzijn de projecten. Ik werk nu iets meer dan een jaar bij Rebel:it en vanaf de allereerste dag heb ik meegedraaid op projecten. Het eerste jaar is dan ook echt voorbijgevlogen: Het ene project is nog niet afgerond of het volgende begint alweer,” gaat Sjors verder. “Ik werk voornamelijk aan ‘nieuwbouw-projecten’. Dat vind ik echt fantastisch. Je kunt alles zelf opzetten en beslissen hoe je de oplossing vorm gaat geven en welke technieken je daarvoor gebruikt. Bij Rebel:it doe je tijdens een project eigenlijk alles. De offertes worden gemaakt door Remco of Jasper, maar daarna is het jouw project. Je bent de architect, de uitvoerder, de tester; alle facetten komen voorbij. De samenstelling van de projectteams is ook telkens anders.”


Wisselende teams

“Zo deed ik afgelopen jaar een project met Jasper, een project met Remco en een project met Jamie. Vaak is het even zoeken naar de ideale samenstelling voor het project. En juist omdat iedereen zo anders is, is dat leuk.” Hij is even stil. Dan gaat hij door: “Natuurlijk zijn er ook wel momenten in die projecten dat ik het minder leuk vind. Ik vind het opzetten van een project bijvoorbeeld altijd veel leuker dan het afronden. Het bedenken van een oplossing en die dan maken; dáár beleef ik plezier in. Tegen de tijd dat de puntjes op de ‘i’ gezet moeten worden, verlies ik vaak mijn interesse. Ik ben meer van de grote lijnen. Jamie daarentegen is echt van de pixel-perfectie.”


Echt korte lijntjes en doen wat je leuk vindt

“Wat ik ook heerlijk vind, is dat Rebel:it geen ‘opgetuigde’ organisatie is. Zo zul je ons niet zien scrummen om het scrummen. Natuurlijk moet er zo nu en dan overlegd worden, maar dat gebeurt dan gewoon aan je bureau. Heel af en toe zoek je met je team even een rustige plek op om te praten, maar over het algemeen gebeurt alles gewoon op de werkvloer,” vertelt Sjors enthousiast.

“Tot nu toe heb ik vooral op web-projecten gezeten. Daar ligt mijn hart ook. Maar zou ik bijvoorbeeld meer willen leren over Xamarin, dan biedt Rebel:it me die mogelijkheid ook. Het zou dan gewoon een kwestie zijn van aansluiten op een Xamarin-project. De kennis die aanwezig is binnen het team wordt graag gedeeld. Daardoor heb je bij Rebel:it wél de mogelijkheid om snel nieuwe technieken te leren, in tegenstelling tot wat je vaak over kleine bedrijven hoort.”


Niet alleen rozengeur en maneschijn

Toch is werken bij Rebel:it niet altijd een feest. Sjors vertelt dat hij ook wel eens dagen alléén op kantoor heeft gezeten. “Remco was dan bij een klant in België, Jasper bij een andere klant en de rest werkte thuis, of er was iets met een van de kinderen. Tja, dan vraag je je toch wel een beetje af waarom je naar Den Bosch gereisd bent.” Hij lacht en legt dan uit: “Ik werk één dag thuis en de rest van de werkweek wil ik bij mijn collega's zijn. Niet alleen omdat ze heel erg leuk zijn, maar ook omdat je anders in zo'n coconnetje zit.”

“Maar gelukkig zijn daar afspraken over gemaakt en hebben we nu iedere dag een basisbezetting van minimaal drie mensen. Het is wel fijn dat er ook op dat soort momenten goed naar je geluisterd wordt,” besluit Sjors.


Ben jij de volgende Rebel?

Ons team van Rebels breidt langzaam uit. We vinden het belangrijk dat je niet alleen over de juiste skills beschikt, maar ook binnen ons team en onze werkwijze past. Ben je na het lezen van Sjors’ ervaringen enthousiast geworden? Kijk dan eens bij onze vacatures en wie weet, zien we je binnenkort in Den Bosch!