Een app voor Zorgrobot SARA

Een app voor SARA

SARA Robotics ontwikkelt sociale en autonome zorgrobots om ondersteuning te bieden in de langdurige zorg, bijvoorbeeld in woonzorgcentra. SARA kan hier bewoners extra zorg bieden waar het personeel niet altijd aan toe komt. SARA kent de bewoners via persoonlijke profielen. Een persoonlijk profiel wordt door SARA op een interactieve manier samengesteld door te vragen naar de naam van de bewoner, waar ze vandaan komt en interesses zoals muzieksmaak en hobby’s.

SARA kan een grote bijdrage leveren bij het actief houden van het lichaam en de hersenen door bewegingsoefeningen en hersengym aan te bieden.

 

 

Persoonlijke content voor een lach en een traan

Naast het activeren van de hersenen biedt SARA ook het nodige vermaak. Het ontvangen van persoonlijke content (foto’s, video’s, spraakberichten etc.) van familieleden of vrienden is heel belangrijk voor bewoners. Een video van een kleinkind kan een bewoner echt ontroeren.

In eerste opzet werd per e-mail ontvangen content handmatig door de medewerkers geüpload naar SARA, alvorens deze getoond kon worden aan de bewoner. Om de medewerkers te ontlasten en familieleden uit te dagen om content aan te leveren is er een app ontwikkeld.

De eerste versie van deze app en bijbehorende API is ontwikkeld door Dimitry van Rebel:it. Met de eerste versie van de app voor iOS en Android kunnen familieleden en vrienden foto’s uploaden naar SARA, zodat de bewoners deze kunnen bekijken.

 

Family Connect App voor Sara

Jumpstart appontwikkeling door inzet Rebel:it

Dimitry heeft de basis voor de app ontworpen en ontwikkeld met Xamarin.Forms. Xamarin.Forms is een open-source framework voor het bouwen van apps voor Android, iOS en Windows. Daarnaast past het als uitbreiding op het .NET ontwikkelplatform perfect in de technology stack van SARA.

 

“ Dankzij de hulp van Dimitry konden we een versnelling maken m.b.t. het ontwikkelen van de app. Dimitry was in no-time waardevol voor het team en ons scrum proces en dat naast het ontwikkelen van de app waarin hij de basis heeft gelegd voor wat heel binnenkort onze SARA connect app zal zijn ” Maartje Claassen - Eradus, Directeur Sara Robotics