Een nieuwe unieke Hot Wheels experience: De Hot Wheels Vending Machine

Hot Wheels Vending Machine

Rays Concept Development ontwikkelt onder licentie van Mattel een Hot Wheels vendingmachine. Dit unieke concept wordt in verschillende experience-centers geplaatst. Het eerste experience center Mission:Play by Mattelis geopend in The Galleria Mall in Abu Dhabi.

De vendingmachine bestaat uit verschillende onderdelen: 

De klanten van het experience-center kunnen aan de balie een ticket met QR-code kopen voor de vendingmachine. Na het scannen van de QR-code kan de klant 3 Hot Wheels kiezen uit alle beschikbare auto's. Hierna pakt de robot de gekozen auto’s uit het rek en plaatst deze op een racebaan. De autootjes rijden vervolgens vliegensvlug naar hun trotse nieuwe eigenaar. 

Partner gezocht 

Rays Concept Development is gespecialiseerd in bedenken en uitwerken van creatieve concepten en belevenissen. Voor de realisatie van dit creatieve concept zocht Rays een partner: een softwarebouwer die het ook aandurft om buiten de lijntjes te kleuren. Na verschillende gesprekken was de keuze verrassend snel gemaakt: Rays was erg gecharmeerd van de presentatie en aanpak van Rebel:it.  

Vlammend design 

Nadat Rebel:it als softwarepartner was gekozen mocht ze en passant ook het appdesign voor haar rekening nemen. Op basis van de Hot Wheels Brand guideline heeft UX designer Luna in verschillende iteraties gewerkt aan een vlammend design voor de app op de grote bestelterminals. Naast het design heeft Luna ook haar skills op het gebied van user experience (UX) kunnen benutten, zodat het bestelproces voor alle klanten (van jong tot oud) eenvoudig en intuïtief is. Rebel:it heeft 360 graden foto's opgenomen in de user interface, zodat de auto’s van alle kanten bekeken kunnen worden. Rebel's grafisch designer Jamie heeft verschillende stoere animaties gemaakt die opgenomen zijn in de app. 

Cobot & App 

Lars en Mainhu hebben de app om auto’s te selecteren en bestellen ontwikkeld met de nieuwste technieken: Angular voor de frontend en .NET Core voor de backend. De backend ontsluit de database, handelt de orders af via queues en genereert de commando's voor de robot en stuurt deze aan. 

De robot is een zogenaamde cobot van het merk Universal Robots. Een cobot (van collaborative robot) is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. De robot kan op locatie heel precies gekalibreerd worden, zodat deze de autootjes feilloos uit het rek pakt en op de juiste racebaan zet. 

Naast het bestelproces ondersteunt de app ook een onderhoudsmodus en testmodus. Deze kunnen geactiveerd worden door de operator. In de onderhoudsmodus wordt de robot in een veilige positie vastgezet, zodat het rek met autootjes kan worden aangevuld. In de app kunnen de aantallen per auto en slot worden bijgewerkt. Via de testmodus kan de operator controleren of de configuratie van de app klopt. De robot pakt dan namelijk de gekozen auto en plaatst deze na controle vervolgens weer terug.