Zelf afspraken verzetten met VIVISOL's ViviPlanner

ViviPlanner

VIVISOL levert medisch facilitaire diensten en producten bij klanten thuis. Eén van deze diensten is het installeren van apparatuur voor een slaaponderzoek. Met deze apparatuur wordt vastgesteld of er sprake is van slaapapneu. Het maken van een afspraak voor het installeren van de apparatuur is grotendeels een geautomatiseerd proces. De klant wordt aangemeld bij VIVISOL. Hierna gaan de planningssystemen van VIVISOL een efficiënte en geschikte datum prikken. De klant ontvangt hierna een e-mail met daarin de afspraak voor het installeren van de apparatuur.

 

Foto: Vivisol, vivisol.nl

Telefonisch verzetten van afspraken

Het komt echter geregeld voor dat deze afspraak niet gelegen komt voor de klant. De klant wil de afspraak verzetten en neemt hiervoor telefonisch contact op met de klantenservice. Het verzetten van afspraken is voor zowel VIVISOL als de patiënt tijdrovend. De patiënt moet rekening houden met de openingstijden van de klantenservice en kwam soms in de wacht te staan. Daarnaast heeft de klantenservice van VIVISOL minder tijd voor specifieke klantvragen.

ViviPlanner

VIVISOL bedacht een nieuwe app: ViviPlanner. Deze app zou klanten de mogelijkheid moeten bieden om met een paar klikken een afspraak te verzetten. Zelfstandig en op elk moment van de dag. Hiervoor moet de app drie alternatieve datums aanbieden. Op basis van de klant- en afspraakgegevens vraagt de app deze drie alternatieve datums op bij de planningsystemen.  

 

Betrouwbare ontwikkelpartner

Rebel:it en VIVISOL werken al langer samen. Zo ontwikkelde Rebel:it Linkimo: een beheersysteem voor beademingsapparatuur. De samenwerking tussen VIVISOL en Rebel:it was dermate prettig dat het team van Rebel:it al snel in beeld kwam voor de ontwikkeling van ViviPlanner.

 

Luna heeft op basis van de huisstijl van VIVISOL een responsive ontwerp gemaakt wat bovendien WCAG 2.0 compliant is. Voor gebruikers met een gezichtsbeperking zijn er bovendien ook nog elementen opgenomen om het formaat van de tekst eenvoudig te wijzigen.

 

Op basis van het ontwerp realiseerde Ruben de webapp met .NET Core en Blazor. Ruben zette de hosting op in het gewenste cloudplatform. Voor de veiligheid en betrouwbaarheid van de app is de OWASP top 10 in acht genomen bij het ontwikkelen en testen van de app. Daarnaast heeft Ruben applicatie monitoringingericht, zodat de beschikbaarheid en performance van de app bewaakt worden. Het komende jaar blijven we doorontwikkelen aan nieuwe functionaliteiten.

 

Op 9 januari ging ViviPlanner live en werd de eerste afspraak verzet! Een belangrijk mijlpaal voor VIVISOL en haar klanten.

 

“Door intensieve samenwerking tussen het IT Innovations en planning team van VIVISOL Nederland, Rebel:it, teams van het VIVISOL hoofdkantoor in Italië en ontwikkelaars van PwC is dit project succesvol gerealiseerd. Ik ben trots op iedereen die mee heeft gewerkt aan de realisatie van de ViviPlanner!” Jasper Hoekstra IT & Innovations manager